• darkblurbg
    MODERNA OPĆA I HOLISTIČKA MEDICINA

    DR DARKO MARĐETKO

VEGA MRT - Matriks regeneracijska terapija (prema dr B. Kohleru)

slika

Koristenjem VEGA MRT, uređaja za regeneracijsku terapiju međustaničkog tkiva (matriks), uvodi se jedan moderni koncept liječenja u terapiju kroničnih degenerativnih bolesti.

Prema teoriji pokojnog austrijskog sveučilišnog profesora , fiziologa Dr.A. Pischingera , međustanično tkivo (matriks) predstavlja temeljni organizacijski i funkcijski sustav organizma. Matriks je prostor preko kojeg stanice dobivaju hranjive materije, a istovremeno i prostor u koji se odlaže i preko kojeg se eliminira metabolički otpad. Matriks je i temelj obrambenog sustava tijela.

Zbog svoje izuzetne važnosti za normalno funkcioniranje organizma, to je prostor gdje se, u slučaju disfunkcije ili manifestne bolesti, mora sprovoditi učinkovita terapija.

Bez pravilnog funkcioniranja međustaničnog tkiva stanice organa su bespomoćne i sklone degeneriranju i odumiranju. Stoga je vrlo važno da je međustanično tkivo očišćeno od žarišta upala, toksina kao i od toksičnih ostataka normalne izmjene tvari.

Uređaj za MRT sastoji se od tri radne komponente objedinjene u jednu terapijsku cjelinu:

- 1) Biorezonantna terapija: MRT koristi osobiti postupak “inverzne biorezonance “ što je od velike je važnosti u neutralizaciji patoloških energetskih polja.

- 2) Tretman tkiva direktnom strujom: električni potencijal u međustaničnom tkivu ( naročito potencijal membrana fibrocita) presudan je za njegovo normalno funkcioniranje i za terapijski učinak. Kroz valjkastu elektrodu direktna struja niskog napona, pozitivnog ili negativnog polariteta, sprovodi se u tkivo i na taj način stabilizira električni potencijal stanica matriksa. Normaliziranjem polariteta, tkivo postaje ponovno alkalno, što je preduvjet za normalno funkcioniranje metabolizma.

- 3) Vakum masaža: posebnom elektrodom i pumpom sa negativnim tlakom u tkivu se izaziva djelomični vakum. Tim postupkom krv se iz dubljih slojeva kože usisava u vanjske slojeve. Toksini se izvlače na površinu i pospješuje se kapilarna cirkulacija. Elektroda za izazivanje vakuma istovremeno postaje idealno postavljena elektroda za snimanje tkivnih patoloških signala, uzoraka koji se koriste za inverznu biorezonantnu terapiju.

Indikacije za primjenu MRT-a su sve kronične alergijske bolesti, kronične degenerativne bolesti, kronične intoksikacije, slabosti imuniteta, reumatične smetnje, bolni sindromi kralješnice, tretmani regeneracije tijela itd.

Specijalistička ordinacija za opću medicinu

Darko Marđetko dr med

Specijalist za opću medicinu

Specijalist za biofizikalnu funkcijsku medicinu


Josipa Kosora 32

23000 Zadar, Hrvatska


darko.mardjetko@zd.t-com.hr


Tel   +385 23 333 363

Fax  +385 23 337 088