• darkblurbg
    MODERNA OPĆA I HOLISTIČKA MEDICINA

    DR DARKO MARĐETKO

VEGASOM - Induktivna terapija moždanim valovima

slika

VEGASOM je uređaj za regulaciju rada centralnog i autonomnog živčanog sustava. Terapija pacijentu pruža indukcijski tretman s frekvencijskim obrascima jednakim onima kod zdravog ljudskog mozga. Izabrani uzorci oscilacija u rasponu od 0.5-30 Hz predstavljaju terapijske oscilacije i provode se s pomoću dvije srebrne elektrode preko kože izravno u limbički sustav mozga.

VEGASOM uređaj sadrži frekvencijske raspone koji odgovaraju Delta (0.5-30 Hz), Theta (4-7 Hz), Alpha (7.5-13.5 Hz) i Beta (14-30 Hz) moždanim valovima.


Psihijatar dr. Josef Jonas sa Internacionalnog instituta za psihosomatsku medicinu u Pragu proveo je istraživanje s VEGASOM-om na 81 pacijentu koji su imali različite zdravstvene poteškoće.

Kod pacijenata je došlo do znatnog poboljšanja njihovog stanja. Takoder, iznenadujuće je da su mnogi od pacijenata osjetili terapeutski učinak već nakon prvog tretmana. Većina je od njih, nakon godina smetnji, otkrila novu , bolju i zdraviju, kvalitetu života.

Moja iskustva u praksi samo potvrđuju rezultate dr Jonasa i u mojoj praksi induktivna terapija predstavlja jednu od temeljnih terapija koja se s velikim uspjehom primjenjuje kod svih pacijenata koji pokazuju simptome prolongiranog stresa i njegovog detrimentalnog utjecaja na zdravlje.


VEGASOM nam omogućava dvije vrste terapije:

- 1) Putem programskih kartica sa kombiniranim frekventnim obrascima moždanih valova: kod ovog modaliteta terapije svaka kartica u svojim čipovima ima pohranjene digitalizirane terapijske programe, koji su zapravo specifično dizajnirani frekvencijski obrasci različitih grupa moždanih valova. Trajanje svakog programa je između 30 i 40 minuta. Oni uključuju programe za opuštanje, bolje učenje i pamćenje, kronični stres, hormonalne disbalanse, liječenje nesanice, programe za dječje strahove, noćno mokrenje i druge. Programi se odabiru ovisno o indikacijama ili mogu prethodno biti testirani VEGATESTOM.

- 2) Preko programskih kartica se jednom grupom moždanih frekvencija: Alpha, Beta, Delta i Theta frekvencije su pohranjene na programskoj kartici kao zasebni programi. Jedna površinska elektroda je pričvršćena za pacijenta dok terapeut kroz drugu elektrodu, koja je ciljana elektroda, uvodi ( inducira) ranije utvrđenu moždanu frekvenciju u sustav energetskih meridijana kroz odabrane akupunkturne točke.


Induktivna terapija VEGASOM-om, kao jedna od bazičnih regulacijskih terapija, korisna je u liječenju gotovo svih kroničnih bolesti. Naročito dobri rezultati postižu se u tretmanima kroničnog stresa, depresija, nervoza i neurastenija, poremećaja spavanja, kroničnih glavobolja.

Induktivna terapija VEGASOM-om, kao jedna od bazičnih regulacijskih terapija, korisna je u liječenju gotovo svih kroničnih bolesti. Naročito dobri rezultati postižu se u tretmanima kroničnog stresa, depresija, nervoza i neurastenija, poremećaja spavanja, kroničnih glavobolja.

Specijalistička ordinacija za opću medicinu

Darko Marđetko dr med

Specijalist za opću medicinu

Specijalist za biofizikalnu funkcijsku medicinu


Josipa Kosora 32

23000 Zadar, Hrvatska


darko.mardjetko@zd.t-com.hr


Tel   +385 23 333 363

Fax  +385 23 337 088